Lovisa Rengren Söderlind

Living in the strobe lights

Allmänt Permalink0
Igår blev det utgång i Uppsala med Sara. Vi startade med varsit glas Chablis på Magnussons bara vi två innan vi mötte upp fler vänner på Birger Jarl. Fick lista av otroligt trevliga Joakim Mattson som vi sedan hängde lite med. Hade jättetrevligt och dem var alla så trevliga och generösa! 
Tyvärr hände en dramatiskt incident under kvällen med en kär vän men har fått veta att läget är stabilt nu i alla fall. 

Tuna toast

Allmänt mat, recept Permalink0

Hallå hallå!
Var näst sist från jobbet idag. Tog hand om dem sista barnen ikväll men slapp stänga hela förskolan. Lång dag men ändå alltid kul. Satt på rast när jag skrev förra inlägget och sen dess har det strömmat in besökare. Åsikter och att besvara kommentarerna i ett inlägg verkar vara populärt. Tycker det blir mycket mer tillgängligt för er läsare då och jag kan bemöta med en längre text samtidigt som ni läsare får se hur jag agerar och tänker kring vissa saker. Som sagt, jag uppskattar bara kommentarer och frågor och svara väldigt gärna. Sen finns det ju sämre och bättre sätt att formulera sig i kommentarerna.
 
Nu har jag fixat mig en god och snabb middag. Fixade varma mackor i ugnen med hemgjord tonfiskröra som ni kan se på bilden. Mycket godare än vad det ser ut och super enkelt.
 
Blanda ihop 1dl yoghurt och 1 msk majonnäs. Tillsätt tonfisk, hackad lök, 1 klyfta pressad vitlök. Krydda med salt, peppar och salladskrydda efter smak. På med ost och sedan röran, sist skivat ägg. In i ugnen i 10 minuter! Woila! Gott och innehåller både långsamma kolhydrater, fett och protein.
 
Nu ska jag byta om och ta tåget till Uppsala för att möta Sara. Åker i första klass för en gångs skull!

Svar på kommentar

Hästliv åsikt Permalink0
Fick en kommentar här på bloggen nyss som jag gärna vill ta upp för er alla. 

Sådana här kommentarer är ju något som är vardagsmat för bloggare. Jag tycker dessa kommentarer är väldigt intressant då denna avsändare verkar tro sig känna hästen mer än oss som sköter den varje dag. 

Hästen är ca 165cm ungefär och inte riden på denna nivå på flera år. Med detta i åtanke kan det vara normalt för hästen att inte acceptera bettet till fullo. Inridningen och skolningen är väldigt viktig för hästen också så det spelar stor roll när det gäller munnen. Hur hästen är skolad är ibland svårt att veta så det bästa som ryttare är att kolla tänder och konsekvent prova sig fram med bett. Nu har vi hittat ett bett som hästen accepterar mer men det behövs såklart mer träning.

Djur är lite som barn: dem behöver nödvändigtvis inte ha ont bara för att dem är olydiga eller bråkiga. Det beror oftast på uppväxt, inlärning och gener. 

Med detta vill jag bara förklara att vi tar hand om våra hästar med största omsorg men vi ställer även krav på dem eftersom vi som människor är deras ledare! 
Till top