Lovisa Rengren Söderlind

Fredag med en väldigt god vän

Allmänt Permalink1
Sara är min allra äldsta vän. Vi lärde känna varandra när vi var 3 år och hamnade på samma dagis. Trotts flytt på 50 mil och 10 år med 7h ifrån varandra är vi fortfarande vänner. Visst är det fantastiskt? Vi har aldrig ens bråkat! 

Gårdagen spenderas med henne.  Bara hon och jag på stan med middag ute och en rolig film på bio. Vi såg nya Jönssonligan som överraskade oss med att vara otroligt bra! Efter det blev det lite girl talk över en drink. Så mysigt! 

Candy from mother earth

Allmänt DIY, Godis, recept Permalink0
Godis är gott, otroligt himla gott om man har ett sockersug som heter duga. Men efter den där godispåsen brukar jag alltid på ont i magen och ångra att jag faktiskt åt godis.
När man tänker efter vad som egentligen är i dessa goda färgglada godisar så inser man att det som just nu stoppas i kroppen är inte sunt, någonstans. Det är konstgjorda grejer som bara har negativa effekter på kroppen och förgiftar insidan.
 
Såklart att man kan unna sig godis ibland, det gör jag också men jag har insett att det inte är så himla gott längre. Något jag fastnat för istället är mer naturliga val. Förutom popcorn eller Tofuline glass så kan man göra sitt eget godis enkelt och snabbt. Jag brukar göra godis av banan, smält choklad och något gott att garnera med.
 
Banan och kiwi klubbor.
 
Du behöver: Glasspinnar/grillpinnar, chokladkaka 70% kakao, 2 bananer, 2 kiwi, nötter, kokos (eller något annat att garnera med som t.ex. strössel).
 
Skala bananerna och dela dem på mitten en gång så du får fyra bitar. Skala även kiwin och skär upp dem så du får runda fina skivor.
Stoppa in pinnarna försiktigt i alla kiwiskivor och i ena änden på bananerna.
Smält choklad i vatten bad.
Pensla på chokladen med en marinaspensel.
Rulla banarna i kokos eller krossade nötter, gör samma sak med kiwin, lägg dem sedan på en talrik och frys.
Till servering kan man välja att ha kvar bananerna som klubbor eller skiva upp dem försiktigt.
 
 

Blommor, smoothie och sannolikheter

Allmänt Permalink0
I morse var min säng så himla skön så när väckarklockan ringde snoozade jag i 30 minuter. Det är en lyx jag brukar förse mig med, att ställa klockan lite tidigare så jag har råd med att snooza länge. Det var dock inte väckarklockan som väckte mig sedan utan ett telefonsamtal från en vän. Så mycket bättre än en ekande Samsung signal!

Vid det här laget vet ni nog säkert mina rutiner redan, haha. Kliva upp, springa ner till min älskade kaffemaskin och fixa mig själv en latte innan jag sedan beger mig ut på en promenad med hunden. Idag lyxade jag till det lite med vanilj i latten och jag avnjöt den längre än jag brukar! Jag tyckte det var en great deal eftersom jag gjorde några benövningar i 3 cirklar när jag kom in från promenaden.
Sen fixade jag mig en lite extra fin frukost med en stor, härlig och krämig smoothie med fruktsallad på. Recept på min rosa dröm ska ni få sen!

Nu ska jag på något vis varva ner min hjärna efter allt sannolikhetsräknande!

Åker till Uppsala sen ikväll och träffar Sara för middag och bio :)

 
Till top