Lovisa Rengren Söderlind

Sunny Sunday

Hästliv Permalink0
Hej hej kära hästälskare!
I morse vaknade jag upp till skinande sol, stor frukost framdukad och så på allt det så vann Peder Fredricson hoppklassen som visades live. Jag skrek på vartenda hinder, hoppade med allt vad jag orkade i soffan och kramade nästan ihjäl min hund på kuppen! Hur bra kan man starta en söndag innan stallet liksom?
 
Hoppade i ridkläderna och körde (med pappa som handledare bredvid förstås) raka vägen till stallet. Slapp mocka idag helt då Sabinas och Mollies mamma var där och fixade. Tjejerna var i Friends hela dagen så jag skötte hästarna själv idag.
 
Först ur för motion blev Calle-Balle (hingst där av sitt fina smeknamn). Han fick lite ompyssling innan och lindade ben för att ge extra stöd då vägarna var så hårda. Trotts lite envisa matstopp, trav på stället och lite hingst uppvisning bredvid stona så skötte han sig exemplariskt på promenaden. Han fick faktiskt gå en av sina längsta promenader idag för att han skötte sig så fint.
 
Nummer två på tur var Anabola-Cola (fråga mig inte varför han kallas så för jag vet inte). Han fick sig en liten tur ut i solen med mycket skritt och såklart lite trav också. Det var ganska halt ute så det fick bli under väldigt kontrollerade former. I slutet jobbade jag på att mjukgöra honom i båda sidorna i skritt. Åt vänster var han så sjukt fin men åt höger var han lite stelare och protesterade lite. Han tyckte inte alls att det var kul men till slut när jag bytte taktik så släppte han även där :)
 
Sedan var det Olles tur (han kallas ju även Conny, Ola-Conny, Kungen osv... Kärt barn har många namn!) Han fick sig ett litet trimpass på ridbanan. För att lyxa till det lite för honom så satsade jag på en matchande outfit och ett skönt täcke på under uppvärmningen. Olle har ett öga för detaljer och det bevisade han direkt. Han hade så mycket energi men var hur fin som helst. Tyglarna behövde jag bara hålla i som om dem var sytrådar. Han var som smör för skänklarna och flyttade fint åt båda hållen. Gjorde även kvarts varv av bakdelsvändningar och framdelsvändningar i hörnen innanför spåret för att checka av kontakten och även det fixade Olle utan problem. Han var bara så rolig att trimma idag!
 
Allra sist ut var Perra! Eftersom det redan skymt när det var hans tur så drog vi på en månskens-promenad i 25 minuter. Det var ju rätt halt ute på vägarna och mörkt ute. Vägarna saknar också belysning så jag tyckte att det var riskabelt att rida ut. Jag tycket så synd om Perra för att han blev sist prioriterad så då fick det bli en mysig promenad istället!
 

Veckan i stallet

Hästliv Permalink0
Hej å hå!
Jag har varit väldigt dålig på att blogga eller hur? Ber om ursäkt!
I vilket fall så har veckan i stallet varit rätt så lugn. Marken har börjar frusit till och hästarna har inga broddar ännu så det skulle vara förenat med livsfara att rida ut. Ridbanan är avstängd då den är sladdad och ska frysa till plant så den går att rida på resten av vintern.
En dag hann vi i alla fall använda den och då longerade vi två hästar var. Det blev crazy bananas kan jag säga. När ena hästen drog igång en serie sparkar och bockningar så tog den andra efter och så höll det på från och till under hela passet. Tack gode gud att ingen satt på, men snart ska ju det göras också...
Annars har vi mest fixat i stallet, myst med hästarna och sådant där vardagsgöra.

Cola är världens gosegris just nu. Han vill helst ha Rita med sig in i boxen och mysa, men det vill inte Rita.Hon är livrädd för Colas stora huvud haha.
 
Olle är Olle som vanligt. Han leker dressyrhäst på sitt egna vis (utan sadel dör det är skönast) och promenerar in i egen takt från hagen till boxen. Han går ju som sagt inte en meter i onödan med grimma på.
 
Perra har varit kelsjuk varje dag. Han är överlycklig att få vara tillbaka i sin gamla box där han kan se allt som händer och ha kontroll över alla.
 
Det är såhär man överlever under vinterhalvåret. Varma lussekatter och varm oboy i stallet!
 
Fixade en fabulös lunchdejt också med Mollie igår. Vi klampade in på McDonalds i skitiga och trasiga ridkläder och åt lunch medan alla andra omkring snarare hade kostym på sig. Jag avslutade med skållhett kaffe som är ett måste i vintertid medan Mollie lekte med maten...
 

Best dressed

Hästliv ryttargalan 2014 Permalink0
Hej hej fina läsare!
Ni är ganska få nu men det är ju ingen annans fel är mitt. Jag har varit lite dålig på det här med att blogga. Jag har varit så duktig på annat håll med läxor, prov, körkort och träning. Men som den modeälskare jag är så måste jag nu slänga in ett litet inlägg med dem bäst klädda från gårdagens ryttargala på Berns!
 
#YouWishYouWereOnThisList
 
Angelica Karlsson (Tinne's hästskötare)
 
Dressyrryttaren Emelie Nyreröd (blåklänning)
 
Jeanna Högberg (alltså såååå flawless) Dem måste även ha varit galans snyggaste par!
 
Malin Baryard Johnsson och Henrik Johnsson.
 
Till top